Kort

WOW air flybilletter

Det islandske lavprisflyselskab blev dannet i 2011 og foretog den første flyvetur i maj 2012 til Paris. Herefter er det gået stærkt fremad, i december 2014 rundede selskabet en milepæl på en million passagerer. WOW air forventer at runde tre millioner passagerer i 2017.

Lavprisselskabet tilstræber at levere de billigste flybilletter til og fra Island. Selskabet har hub på Keflavík Internationale Lufthavn cirka 40 km fra den islandske hovedstad Reykjavík, hvor deres hovedkontor er placeret.

WOW air benytter hovedsagligt Airbus A320-fly til de korte ture i Europa, mens den større Airbus A321 bruges til flyvninger til Nordamerika. WOW air har i dag 30 destinationer, der primært ligger i Europa.

Opdateret januar 2017.

Hvorfor flyve med WOW air?

Sådan checker du ind:

WOW air tilbyder online check-in på alle destinationer, undtagen Tenerife, Gran Canaria og Barcelona. Du kan printe dit boardingkort selv eller få det tilsendt via elektronisk. Servicen er tilgængelig fra 24 timer og op til 1 time før afgang.

Du kan også benytte selvbetjeningsautomaterne i flere lufthavne. De har ligesom de bemandede skranker åbent for check-in to timer før afgang og lukker senest 45 minutter før den planlagte afgang. Gaten lukker 15 minutter før afgang.

Bagagekvoter og gebyrer

På alle WOW airs flyvninger kan du gratis medbringe et styk håndbagage i størrelsen 42 x 32 x 25, svarende til en mappe eller håndtaske. Derudover skal du betale for al anden bagage. Priserne varierer blandt andet efter længden på flyveturen og bagagens vægt. Derfor anbefaler vi, at du altid selv tjekker på WOW airs hjemmeside.

Priserne for indchecket bagage på maks. 20 kg ligger mellem 70-670 kroner.

Siddepladser

Du kan bestille din siddeplads mod et ekstra gebyr. Du kan vælge en standardplads eller en større plads eller ekstra benplads. Onlineprisen ligger cirka mellem 50-400 kroner og afhænger, hvilket sæde du ønsker. Køber du først din siddeplads i lufthavnen er prisen omkring det dobbelte. Læs mere om WOW airs siddepladser og priser.

Ekstra Gebyrer:

WOW air benytter sig i stor stil af ekstra gebyrer, men de gør det trods alt nogenlunde åbenlyst. På deres hjemmeside har de samlet en oversigt over gebyrer, hvorfra du også kan klikke dig videre til diverse prislister. Der er fx kun refundering af afbestilte billetter, hvis du har købt forsikring for det.

Service ombord:

Hvis du ønsker noget at spise eller drikke under flyveturen, kan du købe det ombord, der er ikke inkluderet hverken vådt eller tørt i en standardbillet. Fx koster en sodavand 18 kroner og en sandwich 60 kroner. Med dit bookingnummer kan du også via hjemmesiden forudbestille et måltid op til 48 timer før den planlagte afgang.

Der er mulighed for at købe toldfri varer ombord.

Punktlighed:

Overordnet set er WOW air nogenlunde pålidelige med tiden. Der har dog været store udsving under deres korte levetid, hvor de både er blevet listet som de bedste og værste i rettidige ankomster og afgange på Island. Generelt tegner der sig dog et billede af, at de oftest letter til tiden, mens det halter mere med at ankomme til tiden.

WOW air

4,0/5
Baseret på 6517 anmeldelser

Vi bedømmer leverandører på grundlag af feedback fra brugerne om: prispålidelighed, gebyrer, kundeservice og udbyderens websteds brugervenlighed.

Find ud af mere

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.