Kort

Atlasglobal

Atlasglobal er et tyrkisk flyselskab, der blev grundlagt i 2011 som Atlasjet. Selskabet skiftede navn i 2015 til det nuværende Atlasglobal. Flyselskabet har hovedkvarter i Istanbul og hub i Istanbul Atatürk Lufthavn, landets største lufthavn.

Atlasglobal opererer i dag med 27 fly, alle fra Airbus, og flyver til 43 destinationer, der især består af indenrigs- og regionale ruter.

Opdateret februar 2017

Hvorfor flyve med Atlasglobal?

Sådan checker du ind

Du kan vælge mellem online check-in via Atlasglobals hjemmeside, selvbetjeningsautomater i lufthavnene i Istanbul, Antalya, Izmir, Bodrum og Ercan eller gå direkte til check-in skranken i den pågældende lufthavn.

Online check-in er tilgængeligt med flyvninger fra de fleste lufthavne, inklusiv København, og er åbent mellem 48 timer og 90 minutter før den planlagte afgang. Der er en række begrænsninger til denne service, så fx mindreårige ikke kan printe deres eget boardingkort, i så fald skal du alligevel en tur forbi check-in skranken i lufthavnen.

Flyver du indenrigs med Atlasglobal kan du benytte 2D stregkode boardingkort, så du ikke behøver at printe dit boardingkort, hvilket især er praktisk, hvis du ikke har mere end håndbagage.

Bagagekvoter og gebyrer

Du må have 8 kg håndbagage med på alle typer flybilletter. Målene på tasken skal være inden for 25 x 45 x 56 cm.

Det er også gratis at checke bagage ind på alle typer billetter og flyruter med Atlasglobal. Hvor meget du må medbringe varierer dog, men på langt de fleste internationale ruter må du medbringe 30 kg på en økonomibillet og 40 kg på business, det gælder også afgange til og fra København. På indenrigsruter er det henholdsvis 20 og 30 kg.

Vejer din bagage for meget, bliver der pålagt et gebyr pr. kilo overvægt, prisen afhænger af flyruten. Flyver du fx mellem København og Istanbul koster det cirka 50 kroner pr. kilo overvægt. Enkelt bagage, som vejer over 32 kg, bliver afvist på stedet. Børn fra 0-2 år får desuden tildelt deres egen bagagekvote på 10 kg.

Siddepladser

Du kan gratis vælge din egen siddeplads blandt standardsæderne, når du benytter online check-in uanset billettype. Standardsæderne har 77 cm benplads, hvilket er mere end hos mange andre flyselskaber. De forholdsvis rummelige sæder er også det, tidligere kunder især fremhæver som positivt hos Atlasglobal.

Ekstra Gebyrer

De fleste billetter kan ændres mod et ikke nærmere oplyst gebyr.

Service ombord

Der serveres gratis mad og drikkevarer på alle ruter, uanset hvilken billet du flyver med. På internationale ruter er det muligt at bestille særlige måltider fx vegetar mad. Flyver du til Istanbul skal du bestille det online senest 54 timer før afgangen, flyver du fra Istanbul, er det kun 48 før den planlagte afgang. Nogle måltider koster ekstra fx kosher til cirka 125 kroner.

Atlasglobal tilbyder gratis shuttlebus til og fra lufthavne i mange tyrkiske byer heriblandt Antalya. Du skal bare kunne fremvise en gyldig flybillet.

Punktlighed

Atlasglobal scorer generelt ikke særlig højt i tilfredshedsundersøgelser, hvor især aflysninger og efterfølgende dårlig håndtering af situationen er blandt de største anmærkninger. De senere år har 70-75 procent af deres fly været til tiden, til sammenligning ligger de bedste flyselskaber omkring 90 procent rettidige fly.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.