Kort

AirAsia fly | Billige flyrejser

AirAsia er et malaysisk lavprisflyselskab og landets største flyselskab målt på både flådestørrelse og antal destinationer, det er samtidig det største lavprisselskab i Asien. AirAsia har hub i klia2, Kuala Lumpur Internationale Lufthavns lavpristerminal. AirAsia er otte år i træk, senest i 2016, blevet kåret som verdens bedste lavprisflyselskab.

Selskabet blev grundlagt i 1993, dog skulle der gå yderligere tre år, før AirAsia begyndte at flyve. I 2001 stod det daværende statsejede flyselskab på kanten til konkurs. Selskabet blev købt for mindre end 2 kroner, men allerede året efter fik de nye ejere vendt et underskud på næsten 80 mio. kroner til et overskud. AirAsias flåde består i dag af 80 fly fra Airbus i forskellige modeller, og de har næsten 400 Airbus modeller i ordrebogen. Selskabet har en lang række datterselskaber under sig og tilsammen flyver AirAsia Group til 165 destinationer i 25 lande, så du kan finde mange billige flybilletter til hele verden.

Opdateret februar 2017

Hvorfor flyve med AirAsia?

Sådan checker du ind

Du kan vælge mellem online check-in via AirAsias hjemmeside eller Mobil App, selvbetjeningsautomater i lufthavnen eller gå direkte til skranken. Online check-in åbner 14 dage før den planlagte afgang og lukker en time før. Flyver du med AirAsia X lukker servicen dog allerede fire timer før afgang. Med online check-in kan du få dit boardingkort tilsendt på mail og så printe det ud, når lejligheden byder sig. Du kan også få sendt en 2D stregkode, som du så skal skanne i lufthavnens selvbetjeningsautomat, som herefter printer dit boardingkort, denne løsning er dog kun tilgængelig i Malaysia, Thailand, Indonesien, Filippinerne, Singapore og Indien.

Vær opmærksom på at gravide, rejsende med spædbørn, børn under 16 år som rejser alene og gangbesværede samt syge passagerer ikke må benytte hverken online check-in eller selvbetjeningsautomaterne, disse passagerer skal i stedet gå direkte til lufthavnsskranken. Eventuel bagage skal normalt indleveres senest en time før afgang og 45 minutter før på de fleste indenrigsruter. Gaten lukker 20 minutter før afgang.

Bagagekvoter og gebyrer

Når du rejser med AirAsia, er der kun håndbagage med i billetprisen. Passagerer må medbringe op til 7 kg fordelt på maks. to tasker. Din primære håndbagage må højst måle: 36 x 56 x 23 cm, derudover kan du så medbringe en mindre håndtaske eller lignende. Børn under to år har ingen bagagekvote, dvs. at deres udstyr tæller med i de voksnes tilladte vægt. Klapvogne og lignende skal checkes ind, men er gratis.

Hvor meget bagage du må checke ind afhænger af din flybillet og -rute. Uanset hvad må en kuffert højst veje 32 kg og maks. måle: 119 x 119 x 81 cm. Du kan bestille bagageplads via hjemmesiden i forskellige vægtklasser, hvis du ikke vælger en billet, som er inklusiv bagage på enten 20 eller 40 kg.

Den dyreste løsning er at købe bagageplads i lufthavnen, læs mere om AirAsias bagageregler.

Siddepladser

Hvorvidt du selv kan vælge siddeplads afhænger af din billetvalg. Med den billigste Low fare billet er det ikke muligt, mens du med de øvrige slags flybilletter har mulighed for gratis at vælge et standard sæde eller mod ekstra betaling et sæde med mere benplads under din booking.

Ekstra Gebyrer

Som udgangspunkt kan du godt undgå ekstra gebyrer, selvom du rejser på den billigste flybillet, Low fare, hvor der ikke er andet inklusiv end håndbagage.

Men ønsker du fx at indskrive bagage, en pude/tæppe eller et måltid under flyveturen, må du til lommerne. Prisen kan være svær at gennemskue på forhånd, da der ikke er en egentlig prisliste tilgængelig. Hvis det ellers virker, kan du søge specifikt på ruter og ydelser med AirAsias interaktive værktøj.

Service ombord

I standardbilletten Low fare er der hverken mad eller drikke inkluderet, men du kan bestille det mod betaling under din booking. Vælger du derimod den dyreste løsning, Premium Flatbed, får du både mad og drikke, dyne og pude samt et stort behageligt sæde, der kan foldes ud til en seng samt egen videoskærm med tilhørende underholdning.

På mange internationale flyvninger har du også mulighed for at leje en tablet under din booking, hvor der er diverse film, serier, musik og spil på. Der er begrænset antal, så det anbefales at bestille den i god tid. Det er desuden muligt at købe toldfri varer ombord.

AirAsia

3,5/5
Baseret på 35115 anmeldelser

Vi bedømmer leverandører på grundlag af feedback fra brugerne om: prispålidelighed, gebyrer, kundeservice og udbyderens websteds brugervenlighed.

Find ud af mere

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.