Kort

Fly til Tallinn

Estlands hovedstad har med dansk islæt i sin historie (Tallinn er estisk for ”Danskerborgen”) masser af gode grunde til besøg. Det smukke middelaldercentrum er efter sin indskrivning på UNESCOs Verdensarvsliste i 1997 restaureret, så det står bedre end nogensinde. 

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Se her for yderligere oplysninger

Sæson

Tallinn har flest turister om sommeren, men også vinteren er ualmindelig smuk i byen, hvor sneen giver middelalderbygningerne et magisk snit.

Kom omkring

I den gamle by, hvor det bugner af turistattraktioner, er det nemmest at komme rundt til fods. Rundt i byen er der flere offentlige transportmuligheder som bus (over hele byen), sporvogn (i den centrale del) og sightseeing-bus.

Åbningstider

De fleste butikkers åbningstider er mandag til fredag fra 10 til 18. Nogle har derudover åbent lørdag fra 10 til 17, mens stormagasinerne har åbent hver dag fra 10 til 20. 

Drikkepenge

Mængden af drikkepenge er steget i Tallinn i de senere år, og det er nu almindeligt at betale mellem 10 og 15 % på restauranter. 

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Estland: Wismari 5, 15047 Tallinn Tlf.: +372 6 306 400   24/7 vagtcenter: +45 33 92 11 12     E-mail: tllamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Kiek in de Kök: Dette fæstningstårn blev bygget i 1475. I dag fungerer det som et museum med eksempler på middelalderens skydevåben, fæstningssystem, kriminalitet og straf samt et indblik i et hemmeligt tunnelsystem.  

2. Tallinn Domkirke: Domkirken blev første gang bygget kort efter Valdemar Sejrs indtog og er siden blevet om- og udbygget mange gange med en spændende blanding af arkitektoniske stilarter til følge.  

3. Balti Jaama Turg: Dette historiske gademarked er en slags loppemarked, hvor der sælges ting som hjemmelavet syltetøj, antikviteter og brugt tøj.

4. Dombjerget: Lokalt kendt som Toompea er stedet, hvor den danske borg blev opført i 1219 i forbindelse med byens grundlæggelse. Der er flere historiske bygninger og steder med fantastisk udsigt på bakken.  

5. Hellemann-tårnet: En god mulighed for mere indblik i Tallinns middelalderforsvarsværk. Dette 3-etagers tårn blev bygget i det 14. århundrede. Det er gennem tiden blevet brugt som både fængsel og våbenlager – og er i dag et kunstgalleri.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 435 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 372

Religion: Cirka 65 % uden religion, 23 % russisk-ortodoks

Tidszone: UTC+2

Officielt sprog: Estisk (nogle folkegrupper i Tallinn taler desuden det finsklignende Võro) 

Steder at bo

Find hotel i Tallinn

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Tallinn

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Tallinn: Tallinn.
Qatar Airways, Singapore Airlines, KLM, Norwegian Air Sweden, BRA, Braathens Regional Airways, Norwegian og Air Malta flyver alle direkte til Tallinn.
Den billigste måned at flyve til Tallinn i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.