Kort

Fly til Santa Cruz de Tenerife

Opdateret november 2016

Find billige flybilletter til Tenerife

Leder du efter billige flybilletter til Tenerife, så kan Skyscanner hjælpe dig. Med Skyscanner kan du også søge efter den hurtigste rejse. En direkte flyvetur tager cirka 5,5 timer, men hvis du skal mellemlande undervejs, kan rejsetiden hurtig blive lang.

Du kan søge på en bestemt dato eller den billigste måned at flyve i, du kan også sammenligne dagspriserne for en hel måned ad gangen. Du kan selv vælge indstillingen i datofeltet og enten vælge ’Hele måneden’, den ’Billigste måned’ eller den specifikke dato, du ønsker at rejse.

Læs mere: 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Det bedste tidspunkt at booke flybilletten

Hvornår det bedst kan betale sig at bestille sin flybillet, er lidt forskelligt fra sted til sted. Det er altid godt at være i god tid, så er billetterne som regel billigst. Men du behøver ikke selv bruge tid på at finde den billigste billet til Tenerife, det klarer Skyscanners Prisagent nemlig for dig. Prisagenten sammenligner hele tiden priserne og giver dig besked, når den stiger eller falder. Når du har resultatet fra din rejsesøgning, skal du bare klikke på ’Modtag prisagenter’ i menuen til venstre, indtaste din e-mail og så får du automatisk besked, hvis prisen ændrer sig.

Danske lufthavne med direkte forbindelse til Tenerife

Du kan flyve direkte fra Københavns Lufthavn til Tenerife hele året. I vinterhalvåret tilbyder Aalborg Lufthavn også direkte flyafgange væk fra den danske kulde til den spanske ferieø.

Læs mere om Københavns Lufthavn og de øvrige danske lufthavne

Flyselskaber som flyver til Tenerife

Adskillige flyselskaber flyver direkte fra Danmark til Tenerife, heriblandt Norwegian, Primera Air, Ryanair, Thomas Cook Scandinavia, Danish Air Transport og TUI, flere af dem flyver dog kun i sommerhalvåret. Om sommeren arrangerer mange rejsebureauer også charterrejser med direkte fly til Tenerife.

Lufthavne på Tenerife

Der er to lufthavne på øen med de meget sigende navne Tenerife Syd og Tenerife Nord, men der er kun direkte fly fra Danmark til Tenerife Syd Lufthavn.

Tenerife Syd Lufthavn Øens største lufthavn ligger omkring 60 km syd for hovedbyen Santa Cruz, men for eksempel kun 16 km øst for den populære by Los Christianos.

Når du skal til og fra lufthavnen, har du forskellige muligheder, desuden arrangerer mange hoteller også transporten. Tre busser kører jævnligt fra lufthavnen fra tidlig morgen til omkring midnat. Bus 111 kører til Santa Cruz i nord for knap 70 kroner. Bus 343 kører til Puerto de la Cruz og Tenerife Nord Lufthavn, og bus 450 kører til blandt andre Playa de las Américas.

Du kan også praje en taxi, de holder foran terminalbygningen, en tur til Santa Cruz koster næsten 600 kroner. Mange vælger at leje en bil til ferien, og der er mange biludlejningsfirmaer i ankomstområdet at vælge mellem, i højsæsonen anbefales det at bestille bilen i god tid.

Tenerife Nord Lufthavn Lufthavnen ligger cirka 12 km nordvest for centrum af hovedbyen Santa Cruz. Der kører flere busser til og fra lufthavnen, fire af dem kører til Santa Cruz for cirka 20 kroner. Busstoppestedet er lige uden for terminalen, hvor der også holder taxier.

Der er flere biludlejningsfirmaer samlet i ankomstområdet, så der er god mulighed for at leje bil fra lufthavnen. Læse mere om biludlejning på Tenerife.

Bedste rejsetid

Selvom sommeren er højsæson på Tenerife, er øen en fantastisk feriedestination hele året. Om vinteren er der færrest turister, og du kan stadig bade, for havtemperaturen er sjældent under 20 grader. Foråret og efterår er også populære sæsoner, fordi varmen er mindre intens.

Vejret i Tenerife

Tenerife har godt vejr og masser af solskin året rundt. Sommeren er varm og tør med temperaturer omkring 25-35 grader. Det regner stort set ikke mellem maj og september, men heller ikke særlig meget resten af året. I den koldeste måned januar ligger gennemsnitstemperaturen på cirka 18 grader.

Attraktioner og seværdigheder på Tenerife

Vulkanøen Tenerife er den største af de Kanariske Øer og er kendt for sit fantastiske vejr året rundt. Og mange turister kommer da også bare for at nyde solskinnet på de smukke badestrande eller ved poolen med kølige drinks og for at feste natten lang. Men Tenerife forsøger at ændre sit image til et mere eksklusivt feriested, hvilket især kan ses på mange hoteller og restauranter, der nu mere stræber efter kvalitet fremfor kvantitet.

Hvis du er til aktiv ferie, er der masser af muligheder for at få sved på panden, du kan fx bestige Spaniens højeste punkt, vulkanen Pico del Teide. Der er også mange gode dykkeoplevelser fx ved Puerto de la Cruz, hvor du kan se lavaformationer. Du kan også surfe, windsurfe, stå på jetski, sejle kano, ride og vandre rundt på øen.

Er du ude efter kulturelle oplevelser, kan du fx tage til byen Candelaria, hvor den smukke kirke sammen med Plaza de la Patrona med de fine bronzestatuer er et besøg værd. Eller byen La Orotava med sin fortryllende gamle bydel, der er fyldt med bl.a. tapasbarer og antikvitetsbutikker. I Santa Cruz er der også flere museer og gallerier.

Flere tips

Skyscanner kan også hjælpe dig, når du skal finde et at bo på Tenerife. På hoteller på Tenerife kan du læse mere om de forskellige byer, så det bliver lettere at vælge. Du kan også sammenligne datoer, priser og faciliteter som internet og parkeringsforhold.

Læs også: En guide til de 7 vidunderlige Kanariske Øer

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Santa Cruz de Tenerife

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.