Kort

Fly til Sønderborg

Sønderborg tæt på den tyske grænse har masser af vigtig dansk historie, dejlig natur og hyggelige byoplevelser – og så er en smuttur til Tyskland så tæt på, at det kan klares i sidste øjeblik. 

Sæson

Sønderborgs højsæson er sommermånederne, hvor mange blandt andet tager på campingferie. Langt de fleste attraktioner har dog åbent alle årets måneder 

Kom omkring

Der går busser fra rutebilstationen i Sønderborg til alle de mindre omkringliggende byer. Selve Sønderborg by kan nemt klares til fods eller på cykel.

Åbningstider

De fleste af Sønderborgs butikker er i gågaden og på de tilstødende gader og har åbent mandag til torsdag fra 10 til 17:30, fredag fra til 10 – 18 og lørdag fra 10 – 14 (og med jævne mellemrum søndagsåbent). Større supermarkeder og varehuse har åbent til kl. 19 eller 20 samt til kl. 16 eller 17 om lørdagen. 

Drikkepenge

Drikkepenge-kulturen i Danmark er en svær størrelse og er ifølge de uskrevne regler frivillige. Officielt er de skrevet ind i regningen, og undersøgelser har vist, at cirka 40 % ikke giver drikkepenge i Danmark. Andre giver alt fra et par mønter til specifikke procenter i drikkepenge.

Information og nødstilfælde

Sønderborg Lokalpoliti: Ringridervej 37, 6400 Sønderborg    E-mail: sjyl@politi.dk 

Alarmtelefon: 112  Politi (ikke nødstilfælde): 114

Seværdigheder

1. Dybbøl Mølle: Møllen, der står som symbol for et af de mest berømte slag i dansk historie, blev sønderskudt i 1864. I dag er den et museum og erindringssted med krigergrave og mindesmærker, et af Danmarks mest berømte monumenter og museer med det tilstødende historiecenter Dybbøl Banke.  

2. Sønderborg Slot: Slottet ligger midt i Sønderborg by. Slottet, der blev grundlagt omkring 1170, har i dag museum med udstilling om historien og kulturen i området.

3. Universe: Universe er en familievenlig oplevelsespark med Pixelineland, Science Cirkus, legeland og mulighed for at opleve slaget i 1864 i 5D-simulator.

4. Gråsten Slot: Gråsten var oprindeligt et jagtslot, der siden 1935 har været brugt af kongefamilien. Her bor regentparret normalt i tre uger om sommeren. Kun Gråsten Slotshave og Kirke er åben for offentligheden, men om sommeren er der altså chance for at vinke til de kongelige.  

5. Augustiana Skulpturpark: Danmarks største skulpturpark kombinerer kunst og kultur for hele familien. Om sommeren (og om vinteren for de meget friske) kan man desuden hoppe i badetøjet og springe i fjorden fra den lille badeanstalt.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 27 400 (by) og 75 300 (kommune) 

Valuta: Danske kroner (DKK)

Landekode: 45

Religion: Cirka 84 % er medlem af folkekirken

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Dansk 

Find hotel i Sønderborg

Hotel i Sønderborg

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Sønderborg

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Sønderborg: Sønderborg.
Flexflight og Air Alsie flyver begge direkte til Sønderborg.
Den billigste måned at flyve til Sønderborg i er august.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.