Kort

Fly til Singapore | Billige flybilletter

Singapore er et helt unikt land i Sydøstasien, der via sin lille størrelse og mange futuristiske bygninger skiller sig markant ud fra alle andre lande i regionen.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med dansk pas gyldigt 6 måneder efter opholdets varighed. Yderligere oplysninger her.

Sæson

Med sin placering kun lige nord for Ækvator er der stort set ingen temperaturforskelle på de forskellige måneder, og det kan snildt blive over 30 grader varmt i gennemsnit. Vær opmærksom på, at det er monsunsæson fra november til januar.

Kom omkring

Det offentlige transportsystem i Singapore er så godt, at kun meget få turister vælger at leje bil. Især tognetværkene (MRT og LRT) er yderst effektive, mens busserne kan hjælpe med at komme ud til de mindre befolkede områder.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent 9 – 21 eller 10 – 22. Nogle supermarkeder har åbent døgnet rundt.

Drikkepenge

Der er ofte skrevet 10 % drikkepenge på regningen. Generelt er det ikke påkrævet at give yderligere drikkepenge, og det gøres aldrig i lufthavnsrestauranter.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Singapore: 101 Thomson Road, #13-01/02 United Square, Singapore 307591 Tlf.: +65 6355 5010 E-mail: sinamb@um.dk

Alarmtelefon: Politi: 999 Ambulance og brand: 995 (udenlandske mobiler med dækning kan desuden ringe 112)

Seværdigheder

1. Marina Bay: Marina Bay er et besøg værd, også hvis du ikke har råd til de luksuriøse hoteller i området. Her kan du se et væld af unikke futuristiske bygninger.

2. Gardens by the Bay: Selv noget så traditionelt som en have er i Singapore en futuristisk oplevelse, der mest af alt ligner noget fra filmen Avatar.

3. Universal Studios: Universals udgave af Disneyland sørger for underholdning for filminteresserede i alle aldre med masser af rutsjebaner m.m. med temaer som Jurassic Park, Shrek og Transformers.

4.Strand: Det kan blive rigtig varmt i Singapore, men heldigvis er landet så lille, at stranden aldrig er langt væk. Prøv for eksempel en af strandene på den lille ø Sentosa.

5. Natsafari: Singapores prisvindende natsafari er den første i verden af slagsen. Her lever 115 forskellige dyrearter, hvoraf over en fjerdel af truet.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 5 400 000

Valuta: Singapore Dollar (SGP)

Landekode: 65

Religion: Blandet

Tidszone: UTC +8

Officielle sprog: Malaysisk, mandarin, engelsk, tamil  

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.