Kort

Fly til Rumænien | Billige flybilletter

Rumænien er et spændende land fyldt med varierede og kontrastfyldte attraktioner. Her er blandt andet flotte bjerglandskaber, uspolerede flade landskaber på landet, travle vestlige storbyer, små gammeldags landsbyer og masser af middelalderborge. 

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med gyldigt pas. Se her for yderligere oplysninger http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/rumaenien-pas-og-visum/

Sæson

Klimaet i Rumænien er ikke voldsomt anderledes end det danske, og marts til oktober regnes derfor traditionelt som de bedste måneder at besøge landet på. Vil du på skiferie i landet, er det dog lige omvendt. De mest travle årstider er foråret og efteråret.

Kom omkring

Udover fly hvor det er muligt er den mest effektive form for offentlig transport over længere afstande tog, særligt InterRegio og Intercity. Skal du omkring til steder, hvor togene ikke kører, anbefales det at leje bil. Der går busser mellem flere destinationer, men mange af dem er langsomme og overfyldte.

Åbningstider

Mange butikker i Rumænien har åbent 24 timer i døgnet syv dage om ugen. De butikker, som ikke har døgnåbent har også åbent længe – normalt fra 8 til 22 eller 23.

Drikkepenge

10 % er almindeligt på restauranter. På steder, hvor der kun sjældent kommer turister, bliver drikkepenge dog nogle gange afvist.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Rumænien: 3rd, Dr. Burghelea Street, Distrikt 2, RO 024031, Bukarest

Tlf.: +40 (21) 213 03 58   E-mail: buhamb@um.dk

 Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Sighisoara: En af Europas bedst bevarede middelalderby blev etablerede af tyske handelsrejsende i det 12. århundrede. På trods af at være fødeby for den berygtede Vlad Dracul er Sighisoara fyldt med middelalderlig charme.

2. Brasov: Først og fremmest berømt for en attraktion, der ligger lige uden for byen: Branslottet – bedst kendt som Draculas slot. Ellers er Brasov en blanding af moderne by, middelalderlig charme og mulighed for at stå på ski.

3. Bukarest: Rumæniens hovedstad er et væld af modsætninger spækket med gamle kirker og bygninger, men også trendy butikker og restauranter og alt derimellem.

4. Donau-deltaet: Deltaet i Dobrogea er Europas bedst bevarede. Foruden de op til 500 år gamle træer og øvrige planter kan du blandt andet se vilde heste, vildsvin og meget mere.

5. Sinaia: Endnu en velbevaret middelalderby. Denne ligger tæt på det eventyrligt flotte Peles slot, der stod færdigt i 1914.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 19 943 000

Valuta: Rumænske leu (RON)

Landekode: 40

Religion: Cirka 87 % øst-ortodokse

Tidszone: UTC+2

Officielt sprog: Rumænsk

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.