Kort

Fly til New Zealand | Billige flybilletter

Siden 2001 har der været mere turisme i New Zealand end nogensinde før. Det var nemlig året, hvor den første Ringenes Herre-film fik premiere, og verden for alvor fik øjnene op for smuk og varieret landskaberne i landet er.

Både naturelskere og såkaldte ”Tolkien-turister” nyder bjerge, søer, dale, vulkaner og nogle af verdens mest sjældne dyre- og plantearter, mens der også er mulighed for at opleve pulserende byliv og lækre badestrande.

Visum

Visumfri i op til 90 dage, så længe passet er gyldigt i mindst tre måneder efter opholdet. Læs her for yderligere info.

Sæson

Vejret og klimaet i New Zealand er meget som vejret i Danmark – blot er årstiderne byttet rundt, så der er sommer i New Zealand, når der er vinter i Danmark og omvendt. Nordøen er en anelse varmere end Danmark, og så er det værd at være opmærksom på, at de mange bjerge betyder, at vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt.

Lufthavne

Der er 7 internationale lufthavne godt spredt over hele New Zealand foruden masser af indenrigslufthavne. De fem travleste lufthavne i landet er: Auckland Christchurch Wellington Queenstown Dunedin

Offentlig transport

Især i New Zealands storbyer er den offentlig transport pålidelig, effektiv og komfortabel. Den primære offentlige transport i de fleste byer foregår med bus, mens der går tog imellem flere destinationer over længere afstande. Desuden kan man komme med færge mellem nordøen og sydøen.

Information og nødstilfælde

Find kontakt oplysninger på danske repræsentationer i New Zealand her.

Fem forskellige feriemål

1. Mackenzie Country: New Zealands største turistattraktion er naturen, og noget af den mest fantastiske natur findes i Mackenzie Country på sydøen. Her er blandt andet landets højeste bjerg, Aoraki Mount Cook, søen Tekapo, gletsjere og mange små byer med mulighed for kajakroning, hanggliding og meget mere.

2. Auckland: New Zealands største by byder på en blanding af moderne attraktioner som Sky Tower, det største tårn på den sydlige halvkugle, samt naturskønne områder som Waitakere Ranges med vandfald og strande.

3. Fiordland National Park: En af verdens største og New Zealands største nationalpark er som navnet indikerer spækket med fjorde, men også smukke vandfald, dybe søer og høje bjerge. I fjorden Milfound Sound kan du blandt andet se delfiner, sæler og pingviner.

4. Coromandel: Strandferie i New Zealand? Halvøen Coromandel er et godt bud! Her er flere strande som blandt andet Hot Water Beach, hvor varme kilder dukker op under sandet, så man et par timer før og efter lavvande kan grave sit eget lille varmebassin midt på stranden.

5. Great Barrier Island: Denne ø er ikke større end Langeland, men byder på bjerglandskaber, stille lagunestrande, vilde surfbølger og forrygende dykning og mountainbike-ruter for alle niveauer.

Hurtige fakta

Hovedstad: Wellington

Areal: 268.676 km2

Indbyggertal: Cirka 4 450 000

Valuta: New Zealand Dollar (NZ$)

Landekode: 64

Religion: Meget sekulær, cirka 50 % kristne, cirka 35 % uden religion

Officielt sprog: Engelsk, (4,2 % Maori) 

 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.