Kort

Fly til Santorini (Thira)

Opdateret november 2016 

Find billige flybilletter til Santorini Lufthavn

Der er få direkte fly mellem Danmark og den græske ferieø Santorini. Du kan dog sagtens rejse til Santorini hele året, og med en mellemlanding eller to er der mange flere afgange at vælge mellem. Skyscanner hjælper dig med at finde den billigste flybillet til Santorini Lufthavn.  Skal du mellemlande undervejs, kan Skyscanner også finde den hurtigste flyforbindelse for dig, en direkte flyvetur tager cirka 3,5 timer.

På Skyscanner kan du søge efter billige flybilletter på en bestemt dato eller den billigste måned at flyve i, du kan også sammenligne dagspriserne for en hel måned ad gangen. Du kan selv vælge indstillingen i datofeltet og enten vælge ’Hele måneden’, den ’Billigste måned’ eller den specifikke måned eller dato, du ønsker at rejse.

Læs mere: 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Det bedste tidspunkt at booke flybilletten

Det svinger fra sted til sted, hvornår det bedst kan betale sig at bestille sin flybillet. I udgangspunktet er billetten billigst jo tidligere, du bestiller den. Men du behøver ikke spilde tid på at holde øje med prisen, det klarer Skyscanners Prisagent for dig. Prisagenten sammenligner hele tiden billetpriserne og giver dig besked, når den stiger eller falder. Når du har resultatet fra din rejsesøgning, skal du bare klikke på ’Modtag prisagenter’ i menuen til venstre, indtaste din e-mail og så får du automatisk besked, hvis prisen ændrer sig.

Flyselskaber som flyver til Santorini Lufthavn

I sommerhalvåret flyver Norwegian direkte fra Københavns Lufthavn til Santorini Lufthavn. Om vinteren er der ingen direkte afgange, men du kan fx flyve med Aegean Airlines fra Kastrup via Athen til Santorini.

Til og fra Santorini Lufthavn

Santorini Lufthavn ligger cirka 6 km sydøst for hovedbyen Fira og lige nord for byen Kamari. Når du skal til og fra lufthavnen, kan du benytte den lokale bus, taxi eller leje din egen bil. Mange hoteller arrangerer også transport til og fra lufthavnen, men prisen er ofte højere, end hvad en taxi koster.

Bussen til Fira kommer jævnligt forbi lufthavnen i dagstimerne, og i Fira kan du skifte bus til resten af øen. Der er ofte rift om taxierne, som holder uden for terminalen. En taxitur koster typisk mellem 75-100 kr.

Biludlejningsfirmaerne har skranke i forhallen, læs mere om billeje på Santorini.

Faciliteter i Santorini Lufthavn

Santorini Lufthavn er en beskeden størrelse med kun de mest nødvendige faciliteter såsom hæveautomat, en toldfri butik, en café og bar, der sælger diverse mad- og drikkevarer. Der er desuden en smykkebutik, men ellers er en spændende bog eller lignende godt at have med til at få ventetiden til at gå hurtigere.

Bedste rejsetid

De fleste besøger Santorini om sommeren i højsæsonen, når det er varmest. Men hvis du vil undgå de mange turister eller bare er mere interesseret i at gå på sightseeing end at dase på stranden, er forår og efterår det bedste tidspunkt at besøge Santorini. Om vinteren er priserne på hoteller og lignende til gengæld helt i bund, så der er gode penge at spare. Dog er mange steder lukkede uden for højsæsonen.

Vejret i Santorini

Somrene på øen er varme med 25-30 grader, og det regner stort set ikke fra maj til september. Om vinteren ligger temperaturen typisk omkring 10-15 grader, og det meste regn falder i løbet af december og januar. Havtemperaturen ligger året rundt cirka mellem 16-26 grader.

Attraktioner og seværdigheder på Santorini

Santorini er en aktiv vulkanø og en af Grækenlands smukkeste ferieøer. Øen er kendt for sine fantastiske solnedgange, skønne badestrande og charmerende landsbyer krydret med forhistoriske seværdigheder.

Mange kommer til Santorini alene for den smukke natur og vilde landskaber. Du kan snorkle, dykke, ride, vandre og lave mange andre udendørsaktiviteter. De bedste solnedgange er fra byen Oia, mens den smukke hovedby Fira har de bedste shoppemuligheder og flere spændende museer. Byen Kamari lige ved lufthavnen er en af de mest populære byer med måske øens bedste strande fx den 3 km sorte lavastrand, hvor der også er masser af butikker og restauranter.

Akrotiri er en 3500 år gammel by, der ligesom Pompeji i Italien er dækket af vulkanaske og er øens største historiske seværdighed. Du kan også smage på varerne hos de lokale vinproducenter eller besøge nogle af de mindre nærliggende øer.

Flere tips

Skyscanner kan også hjælpe dig, når du skal finde dit overnatningssted i Santorino Du kan sammenligne datoer, priser og faciliteter som pool og parkeringsforhold på hoteller på Santorino.

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Santorini (Thira)

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Santorini: Santorini (Thira).
Transavia France, Qatar Airways, Olympic Air, transavia, Vueling Airlines, Volotea, Norwegian Air International og Norwegian Air Sweden flyver alle direkte til Santorini (Thira).
Den billigste måned at flyve til Santorini (Thira) i er april.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.