Kort

Fly til Skiathos Island National

Skiathos er den mindste ø i den græske øgruppe Sporaderne i Det Ægæiske Hav øst for fastlandet. Den frodige ø er fuld af olivenlunde, frugt- og valnøddetræer på et bakket terræn, oplagt til lange vandreture. Øen har en lang historie og spillede en væsentlig rolle under den græske uafhængighedskrig i 1800-tallet, hvor mange flygtninge skjulte sig på Skiathos. I dag er det især de mange badestrande med krystalklart vand, som lokker turisterne til. Mens Skiathos by tiltrækker de yngre og mere festglade besøgende, er resten øen en rolig feriedestination.

Visum

Visumfri i op til 90 dage. Se flere oplysninger her.

Sæson

Sommeren er varm og relativ tør. Vinteren er mild med en del mere regn, mens temperaturen sjældent kommer under 10 grader.

Kom omkring

Skiathos by og de andre landsbyer opleves bedst til fods. Busser og taxaer kører på hele øen, mens det er særligt populært at leje en scooter, der får dig hurtigt rundt på de små veje.

Åbningstider

Mange butikker har åbent 9-22 hele ugen og holder lukket mellem kl. 14-17. Supermarkederne og visse turistbutikker er åbne hele dagen.

Drikkepenge

På feriesteder som Skiathos forventer personalet drikkepenge, stuepigen ca. 2,5 euro pr. uge og omkring 15 % af regningen til tjeneren. I taxaen aftales prisen forhånd.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Grækenland, Mourouzi 10, 4. sal, GR-106 74 Athen

Tel: +30 210 725 6440    E-mail: athamb@um.dk

Politi/Ambulance/Brand: 112

Seværdigheder

1. Stranden: Med over 60 badestrande er der god mulighed for at solbade, svømme, dykke osv. Sydpå er det mest sandstrande, mens de nordvendte strande er mere stenede med de bedste dykkeroplevelser.

2. Kastro: Efter gentagende piratangreb i det 14. århundrede flygtede indbyggerne fra kysten og byggede et fort på toppen af en stenet bakke. Ruinerne i det naturskønne område er et populært sted for både historie- og vandreglade besøgende.

3. Bourtzi: Halvøen ud fra Skiathos havn husede tidligere et venetiansk fort, hvoraf der kun er få rester og nogle kanoner tilbage blandt de mange pinjetræer. I dag et forfriskende kulturcenter med kunstudstillinger, koncerter, dukketeater mm.

4. Panagia Evangelistria Klosteret: Øens mange klostre og kirker er populære attraktioner. Dette er det eneste, der stadig er beboet og har været i brug siden 1806.

5. Alexandros Papadiamantis Museet: Den græske forfatter, 1851-1911, skrev bl.a. Mordersken og anses for at være en af landets store prosaister. Hans barndomshjem er i dag et museum over hans liv og arbejde.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Hele øen cirka 5500

Valuta: Euro € (EUR)

Landekode: (00) 30

Religion: Cirka 97 % græskortodokse

Tidszone: UTC+2

Officielt sprog: Græsk

Steder at bo

Find hotel i Skiathos

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Skiathos Island National

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Skiathos: Skiathos Island National.
Olympic Air, Volotea, Ryanair, Cyprus Airways, Blu-express, Jet2, BA Cityflyer og TUI flyver alle direkte til Skiathos Island National.
Den billigste måned at flyve til Skiathos Island National i er maj.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.