Kort

Fly til Grækenland | Billige flybilletter

Grækenland betragtes ofte som hjemstedet for den vestlige civilisation og er kendt som ophavslandet for demokratiet, de Olympiske Lege, vestlig litteratur, statskundskab og meget mere – og så er landet ikke mindst kendt som en af de mest eftertragtede rejsedestinationer i verden.

En blanding af fantastiske historiske levn, smukke bjerge, lækre strande, livligt natteliv og en forrygende madkultur gør Grækenland til en ønskedestination for alle slags rejsende.

Opdateret oktober 2017

Visum
Visumfri i op til 90 dage, så længe passet er gyldigt under hele opholdet. Se her for yderligere info.

Sæson
Middelhavsklimaet i Grækenland betyder, at sæsonen strækker mellem april og oktober, hvor især de græske øer er populære rejsemål for sol- og strandsøgende turister. Landets yderst varierede landskaber betyder dog, at du også kan stå på ski mellem december og april i både det centrale og nordlige Grækenland, mens storbyer som Athen har behagelige temperaturer i efteråret.

Rejser til Grækenland
Du kan flyve direkte fra flere lufthavne i Danmark til forskellige destinationer i Grækenland. Der er flest afgange at vælge mellem i sommerperioden, hvor du kan flyve på flere charterruter udover de faste ruteforbindelser. Du kan flyve direkte fra Københavns Lufthavn til Athen hele året, mens flere af de øvrige danske lufthavne tilbyder charterrejser i sommerhalvåret til mange af de mest populære græske øer. Hvis du leder efter de billigste flybilletter til Grækenland, skal du planlægge din rejse uden for højsæsonen.

Læs også: En guide til 20 smukke græske øer

Danske lufthavne med direkte forbindelse til Grækenland

Københavns Lufthavn Udover den helårlige faste rute til Athen, er det i sommerhalvåret også muligt at flyve direkte til øerne Rhodos og Kreta samt fastlandsbyerne Thessaloniki og Kalamata.

Aalborg Lufthavn Cirka fra maj-oktober er der charterflyvninger til en lang række græske øer heriblandt Mytilini, Korfu, Zakynthos, Tilos og Symi, mens der også er almindelige ruteflyvninger til Rhodos og Kreta. 

Billund Lufthavn Herfra er der i sommerhalvåret fast ruteforbindelse til Chania Lufthavn på Kreta samt charterruter til øens anden lufthavn Heraklion. Rhodos er der også både rute- og charterflyvninger til. Derudover er der charterafgange til en række andre øer som Zakynthos, Lefkas, Samos og Kos.

Midtjyllands Lufthavn Kreta og Rhodos er faste charterdestinationer.

Bornholms Lufthavn Hvis solen svigter Solskinsøen, er der om sommeren mulighed for at flyve charter til den græske ø Skiathos.

Flyselskaber som flyver til Grækenland
SAS og Aegean Airlines flyver fra Københavns Lufthavn til Athen. Ryanair flyver direkte fra Kastrup til Thessaloniki. Primera Air flyver til Rhodos og Kreta fra både Aalborg og Billund Lufthavn. Derudover tilbyder en lang række rejseselskaber charterferier til Grækenland.

Lufthavne i Grækenland
Der er næsten 40 lufthavne fordelt over hele Grækenland, hvoraf 15 er internationale lufthavne, som både ligger på fastlandet og nogle af de mest populære ferieøer. De fem travleste lufthavne er:

Athen

Iraklio/Heraklion (Kreta)

Thessaloniki

Rhodos

Korfu

Offentlig transport
Foruden de mange indenrigslufthavne er der også flere offentlige transportmuligheder i Grækenland med blandt andre busser, tog, undergrund samt færger til, fra og mellem de mange øer. Priser og transportmidler varierer fra region til region. Du kan selvfølgelig også benytte taxier, bare husk at aftale prisen på forhånd, hvis chaufføren ikke bruger taximeter.

Åbningstider
Der er forskel på butikkernes åbningstider, alt efter om du er i storbyen, på landet eller i turistområder. I Athen og andre større byer holder mange butikker og supermarkeder åbent 9-21. Andre butikker, særligt i mindre byer, skifter åbningstid i løbet af ugen, så de mandag, onsdag og lørdag kun har åbent mellem klokken 9-15, og tirsdag, torsdag og fredag er det 9-14.30 og igen 17.30-20.30.

Drikkepenge
Det er normalt, at hver gæst giver stuepigen 1 euro pr. nat. På restaurant får tjeneren gerne 10 procent af regningen i drikkepenge udover den ’service charge’, du i forvejen betaler for.

Nødstilfælde
Find kontakt oplysninger på danske repræsentationer i Grækenland her.

Feriemål i Grækenland

Kykladerne Af de omkring 2200 øer, som Kykladerne består af, er Santorini den mest berømte. Mange betragter denne vulkanø som et af de smukkeste og mest romantiske steder i verden med fantastiske klippelandskaber, grotter, strande og et utal af små hyggelige landsbyer.

Kreta Hvis du udelukkende er ude efter sol, sand og vand, så er Kreta et fantastisk feriemål. Men hvad ikke alle ved er, at der også er helt andre former for lækkerier som smukke bjerglandskaber, oldgræske ruiner og flere end 3000 grotter.

Athen Se Akropolis, hjemstedet for demokratiet med det berømte tempel Parthenon, udforsk hovedstadens utallige museer eller tag op på Lykabettoshøjen og få den bedste udsigt over Athen. Og har du planer om at se ting vidt omkring i byen, så spilder du ikke tiden i undergrundssystemet, som er både effektivt og seværdigt, da mange stationer fungerer som museer.

Læs mere: 15 ting at lave i Athen – en antik og moderne storby

Thessalien Denne region i det centrale og nordlige Grækenland er en fantastisk destination for naturelskere og eventyrlystne. Blandt højdepunkterne er det nærmest umuligt beliggende kloster Meteora på toppen af en klippe samt Pelionhalvøen, der er så varieret, at du både kan stå på ski, tage på vandretur i urskoven og bade i havet.

Peloponnes Det mest berømte sted i denne sydgræske region er Olympia, hvor oldtidens Olympiske Lege fandt sted. Med kystbyer, oldtidsruiner, bjerge, dale og floder er der dog rigeligt med andre ting at se og give sig til.

Hurtige fakta

Hovedstad: Athen

Areal: 131.957 km2

Indbyggertal: Cirka 11,2 mio.

Valuta: Euro (€)

Landekode: +30

Religion: 98 % græsk-ortodoks

Tidszone: UTC +2 (1 time foran dansk tid både sommer og vinter)

Officielt sprog: Græsk

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.