Kort

Fly til Goa

Goa er Indiens mindste delstat – men også den rigeste. Det skyldes ikke mindst, at turisterne elsker de 70 kilometer med strande, oldgamle templer og kirker.

Visum

Visumpligt. Visumansøgere skal møde op på den indiske ambassade for at få taget biometri. Se her for yderligere oplysninger.

Sæson

Goa er særligt populært i november – februar, hvor der er tørrest. Monsunsæsonen løber normalt mellem starten af juni og slutningen af september. De gennemsnitlige dagstemperaturer er omkring 26 grader i den koldeste måned (januar) og omkring 30 grader i den varmeste (maj).

Kom omkring

Busser er den billigste måde at komme omkring i Goa. Det er dog værd at planlægge lidt ekstra inden afrejse, da der er langt mellem nogle af byerne. Der er også masser af muligheder for at leje bil.

Åbningstider

Der er masser af markeder i Goa med meget forskellige åbningstider. Nogle hver eneste dag fra 9 – 23, andre lukker tidligere og holder lang siesta.

Drikkepenge

10 % er almindeligt på restaurant, mens der rundes op i taxa. Turguiden får normalt 30-50 rupees for en gruppetur, mens 100 – 300 er normalt for en privat tour.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Indien: 11 Golf Links, 110003 New Delhi Tlf.: +91-11-4209 0700 E-mail: delamb@um.dk

Alarmtelefon: Politi: 199 Ambulance: 102 Brand: 101

Seværdigheder

1. Goas strande: Strandene i Goa er en af de primære årsager til, at turister rejser til delstaten, og det af god grund. Fordelt over de 70 km kystlinje er der noget for enhver smag fra luksushoteller til små hytter, fra stille dele til festlige dele.

2. Gamle Goa: Gamle Goa er den tidligere hovedstad i Portugisisk Indien, som blev grundlagt i 1440, 30 år før portugisernes erobring. I dag er de gamle kirker og klostre – med Bom Jesus basilikaen og Sé-katedralen som de mest berømte – på UNESCOs Verdensarvsliste.

3. Panaji: Kun 9 km fra Gamle Goa ligger den nuværende hovedstad, Panaji, der har skønne strande, fuglereservat med ekstremt sjældne fugle, museer samt et populært gammelt latinerkvarter.

4. Margao: Goas næststørste by betragtes som delstatens kulturhovedstad. Der er blandt andet masser af templer, markeder og teatre.

5. Dudhsagar: Et 4-etagers vandfald på i alt 310 meter med en gennemsnitlig bredde på 30 meter. Især under monsunen er vandfaldet et af de mest spektakulære naturfænomener i Goa.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1 458 000

Valuta: Indiske rupees (INR)

Landekode: 91

Religion: Cirka 65 % hinduer, 27 % kristne og 7 % muslimer

Tidszone: UTC+5,5

Officielt sprog: Konkani (men mange taler også engelsk og lokale sprog) 

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Goa

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i : Goa.
Trujet, Qatar Airways, Oman Air, Singapore Airlines, Alliance Air, Air Arabia, Vistara og Air Mauritius flyver alle direkte til Goa.
Den billigste måned at flyve til Goa i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.