Kort

Fly til Færøerne | Billige flybilletter

Færøernes 18 øer af vulkansk oprindelse ligger i Nordatlanten og har hjemmestyre under Kongeriget Danmark. De forrygende landskaber gør dog Færøerne til et besøg helt ulig resten af Danmark og er ofte blevet sammenlignet med J.R.R. Tolkiens fiktive landskaber i Ringenes Herre-universet.

Visum

Visumfrit.

Sæson

Færøerne ligger midt i den varme golfstrøm, så i forhold til den nordlige beliggenhed er klimaet relativt mildt hele året. Gennemsnitstemperaturerne svinger fra cirka 3,5 grader i januar og februar til cirka 10,5 grader i juli og august. Oceanklimaet og de voldsomme landskaber gør dog vejret fra dag til dag uforudsigeligt.

Kom omkring

Busser og færger kan tage rejsende rundt til alle beboede egne af Færøerne dagligt. Desuden er det muligt at leje bil eller flyve i helikopter og komme til nogle af Færøernes helt unikke naturområder.

Åbningstider

Det oplagte sted at lave sin traditionelle shopping på Færøerne er i hovedstaden Tórshavn. De fleste forretninger har åbent mandag til fredag fra 9/10 til 17:30/18 og lørdag til mellem 12 og 17.

Drikkepenge

10 % på restauranter, 5-10 % i spa og 10 % til taxachauffører er almindeligt.

Information og nødstilfælde

Lagmandens kontor i Tórshavn: Løgmansskrivstovan, Prime Minister’s Office, Tinganes, Postrúm 64, 110 Tórshavn Tlf.: +298 306000 E-mail: info@tinganes.fo

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Tórshavn: En af verdens mindste hovedstæder er navngivet efter den nordiske tordengud. Her ligger nogle af Færøernes mest imponerende og travleste bygninger, som parlamentsbygningen Tinganes, Tórshavn Katedral, Det historiske museum og kulturcentret Det nordiske hus.

2. Mykines: Færøernes vestligste ø er kendt som et fugleparadis. På den stejle nordside findes en af verdens fuglerigeste klippelokaliteter fyldt med lunder, skarver og suler.

3. Slættaratindur: Færøernes højeste bjerg på 882 meter, hvis navn flad bjergtinde. Slættaratindur ligger på øen Færøernes næststørste ø, Eysturoy. Ifølge Guinness Rekordbog med længst mulig synsvidde – 550 meter, hvilket betyder, at man i godt vejr ikke bare kan se de videste egne af Færøerne, men helt til Island.

4. Vestmannabjørgini: Fra bygden Vestmanna kan man sejle ud til fuglefjeldet Vestmannabjørgini – de majestætiske og voldsomme lodrette fjelde betyder, at man også uden interesse for fugle kan lade sig betage af den unikke natur.

5. Toftavatn: En stor sø i en fredet lynghede syd for bygden Runavík, som er rig på flora og fauna.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 49 700

Valuta: Færøske kroner/danske kroner (DKK)

Landekode: 298

Religion: Omkring 80 % tilhører den lutheranske færøske kirke

Tidszone: UTC

Officielt sprog: Færøsk, dansk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.