Kort

Fly til New Delhi

Indiens store hovedstad, Delhi, er kontrasternes by, enorm rigdom og skønhed side om side med ekstrem fattigdom og skidt. Byen kan virke kaotisk med et virvar af mennesker, husdyr og støjende køretøjer, men byder samtidig på mange grønne åndehuller og ikke mindst et utal af spændende attraktioner. Udsøgte spisesteder og madboder er der rigeligt af ligesom de mange smukke monumenter, kirker, moskeer og basarer alle kæmper om din opmærksomhed. Med en mere end 5000 år lang historie, er der rigeligt at se i Delhi.

Visum

Visumpligt. Se flere oplysninger her.

Sæson

I de varmeste måneder april-august ligger gennemsnitstemperaturen over 30 grader. December-februar ligger gennemsnitstemperaturen omkring 15 grader. Monsunregnen falder primært i juli og august.

Kom omkring

Den mest pålideligste og sikreste form for transport er metroen. Derudover er byen godt dækket ind med tog og busser, der nok er billige, men ofte også overfyldte, svære at gennemskue og usikre for udlændinge. Taxaer og især de trehjulede rickshaws er gode alternativer til kortere ture, prisen aftales på forhånd.

Åbningstider

Tiderne kan svinge meget, men de fleste butikker har åbent mandag-lørdag mellem 10-18, mens mange holder lukket om søndagen.

Drikkepenge

På hoteller og lignende er et servicegebyr på 10 % normalt. Hvis det ikke er tilfældet, giver man stadig omtrent det samme i drikkepenge. Begrebet baksheesh dækker over, at man giver et mindre beløb på forhånd for at sikre sig den ønskede service.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Indien: 11, Golf Links, New Delhi 110 003

Tel: +91 (11) 4209 0700    E-mail: delamb@um.dk

Politi/Ambulance/Brand: 112 eller 999

Seværdigheder

1. Lal Qila: Det kæmpe kompleks i rød sandsten, også kendt som det Røde Fort, stod færdigt i 1648 og er en af byens topattraktioner og på UNESCOs verdensarvsliste. Lige over for ligger Jama Masjid, Indiens største moske fra 1658.

2. Qutb komplekset: En række imponerende bygninger og monumenter fra 1200-tallet omgivet af en smuk og veltrimmet have. Det andet af Delhis tre UNESCO verdensarvssteder.

3. Akshardham Templet: Et spektakulært tempel bygget af pink sandsten og marmor fra 2005. Templet er et mix af forskellige stilarter og har mere end 20 tusind detaljerede, udskårne gudefigurer.

4. Nationalmuseet: Et gigantisk museum med et utal af udstillinger, der går tæt på Indiens lange og brogede historie.

5. Gandhi Smriti: Huset, hvor Mahatma Gandhi blev skudt i 1948, er i dag både en helligdom og et museum over landsfaderens virke og sidste dage.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 11 mio. (Stor-Delhi 17 mio.)

Valuta: Indiske rupee (INR)

Landekode: (00) 91

Religion: Cirka 81 % hinduister

Tidszone: UTC+5,30

Officielt sprog: Hindi og engelsk

Steder at bo

Find hotel i Delhi

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af New Delhi

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i New Delhi: New Delhi.
Delta, Gulf Air, Oman Air, Singapore Airlines, KLM, SilkAir, Shandong Airlines og Kenya Airways flyver alle direkte til New Delhi.
Den billigste måned at flyve til New Delhi i er maj.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.