Kort

Fly til Kreta

Kreta er Grækenlands største ø, den femtestørste ø i Middelhavet og et af de steder i verden med flest imponerende levn fra en lang og eventyrlig historie, der går mindst 5000 år tilbage til minoerne, Europas ældste kendte civilisation. Og når det rige kultur- og naturliv blandes med sol, strand og vand, kan alle typer rejsende tilfredsstilles.

Visum

Visumfrit. Se yderligere oplysninger her

Sæson

Et kig på årsvejrudsigten giver et godt indtryk af, hvor varieret Kreta egentlig er. Badevandstemperaturerne er allerede i maj og stadig i november over 20 grader, men i samme måneder kan man opleve sne på toppen af bjergene. Det er typisk tørt og varmt i sommermånederne mellem de to måneder.

Kom omkring

Især på nordkysten og sydkysten er der god busservice. Det er desuden nogle gange muligt at bede chaufføren køre omkring landsbyer, hvis man ønsker det. Alternativt er der masser af muligheder for at leje bil eller hyre en taxa.

Åbningstider

Der er stor variation, men almindelige butikker har normalt åbent tirsdag, torsdag og fredag fra 9 – 13.30 og igen fra 18 – 21 samt mandag, onsdag og lørdag fra 9 – 13.

Drikkepenge

Det er ikke obligatorisk at give drikkepenge ud over, hvad der er angivet på regningen, men det er helt almindeligt at give 5 – 10 % på restauranter.

Information og nødstilfælde

Danmarks konsulat i Heraklion: Alexandrou Papanastasiou Ave. 28A, GR 713 06 Heraklion, Kreta Tlf.: +30 2810 22 59 91 E-mail: denmark.her@gmail.com

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Strand: Når folk hører ordet Kreta, tænker mange først og fremmest på strand. Prøv for eksempel den caribisk-lignende Elafonisi, den familievenlige Bali eller den noget mere stille Kedrodasos.

2. Samaria-kløften: Denne 18 km lange nationalpark er en af Europas længste kløfter og betragtes af mange som verdens smukkeste.

3. Knossos: Denne ruin betragtes som Europas ældste by og var Kretas største i bronzealderen.

4. Kournas: De fleste tager til Kreta for havstrande, men øen har også en smuk sø, Kournas, ved landsbyen af samme navn, hvor ivrige små fisk gratis nipper død hud af fødderne.

5. Arkadi Klostret: Kretas mest berømte kloster er et besøg værd næsten alene for den smukke køretur derop. Kirken stod færdig i 1587 og står i dag tilbage som et mindesmærke om Kretas uafhængighedskamp mod tyrkerne.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 622 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 30

Religion: Græsk-ortodoks

Tidszone: UTC+2

Officielt sprog: Græsk 

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Kreta

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.