Kort

Fly til Bologna International

Bologna er en historisk by, som er en relativt uopdaget perle blandt internationale turister. Italienske turister har dog for længst fået øjnene op for den livlige studenterby, den lækre mad og de varierede kulturoplevelser. 

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med gyldigt pas. Se her for yderligere oplysninger

Sæson

Mange anbefaler at rejse til Bologna i april og maj eller – især for kulinariske entusiaster – i starten af efteråret. Med hyppige dagstemperaturer om sommeren over 30 grader, er juni, juli og august fortrinsvis for rejsende, der ikke har noget imod sved på panden, når de går rundt i byens gader.

Kom omkring

Bologna har flere forskellige populære transportmuligheder. Busser kan sørge for rundture til de fleste dele, mens mange vælger at cykle (der er masser af steder, hvor man kan leje cykel). Endelig  kan mange populære steder nemt nås til fods.

Åbningstider

Som regel mandag til lørdag fra 9 – 13 og 15:30 til 20. Nogle supermarkeder og stormagasiner holder også åbent om eftermiddagen.

Drikkepenge

Drikkepenge på restauranter er ofte skrevet ind i regningen. Det er dog ikke ualmindeligt at give lidt mere. 

Information og nødstilfælde

Den danske konsul i Firenze: Via dei Servi, 13, 50122 Firenze    Tlf.: (+39) 055-21 10 07   E-mail: consul.dkfirenze@gmail.com

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Piazza Maggiore: Bolognas centrale plads er omringet af ikke færre end fire paladser og den enorme murstenskirke San Petronio. Kan du lide storslået arkitektur, er her rigeligt at måbe over!  

2. De to tårne: Det kan godt være, at tårnet i Pisa er det mest berømte af den skæve slags, men i Bologna er der faktisk et højere skævt tårn, Asinelli-tårnet, som man kan komme op i for at nyde en fantastisk udsigt over Bologna. Lige ved siden af står det lavere, men også skæve Garisenda-tårnet.  

3. Archiginnasio: Bologna er ikke bare en livlig universitetsby, den er faktisk den vestlige verdens ældste universitetsby. Archiginnasio-bygningen er fra universitetets oprindelse i 1088.

4. Piazza Santo Stefano: En mindre plads end Piazza Maggiore, men lige så meget at se. Et af komplekserne omkring brostenene kaldes for De syv kirker og er præcis, hvad navnet indikerer.  

5.Pinacoteca Nazionale di Bologna: Dette kunstgalleri har malerier fra nogle af Italiens største kunstnere som Raphael og Guido Reni samt nogle af Bolognas lokale kunstnere fra senmiddelalderen.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 385 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 39

Religion: 

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Italiensk

Steder at bo

Find hotel i Bologna

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Bologna International

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Bologna: Bologna International.
KLM, transavia, Vueling Airlines, Air Arabia Maroc, Air Moldova, Alitalia, eurowings og Czech Airlines flyver alle direkte til Bologna International.
Den billigste måned at flyve til Bologna International i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.