Kort

Fly til Bodrum

Kystbyen Bodrum er en af Tyrkiets små perler med hvidkalkede huse opad bjergsiderne, flere badestrande, lækre restauranter, historiske seværdigheder, et vågent natteliv og glitrende shopping muligheder.

Oprindeligt en gammel fiskerlandsby med rødder i antikken er Bodrum stadig fuld af charme og små oaser, selvom det i dag er en meget velbesøgt turistdestination. 

Visum

Danske statsborgere kan rejse visumfrit i 90 dage, passet skal være gyldigt i mindst seks måneder fra indrejsedatoen.

Se yderligere oplysninger her: 

Sæson

Sommeren er meget varm og solrig, og det gode vejr fortsætter vinteren over med et mildt og fugtigt klima.

Kom omkring

Du kan komme rundt i Bodrum med busser og taxa. Havnen har færgeforbindelser til både tyrkiske og græske øer heriblandt Kos.

Åbningstider

De fleste butikker holder åbent mellem 9-17 i hverdagene. De store centre holder generelt længere åbent også i weekenden.

Drikkepenge

På restauranten cirka 10 % og taxaen 2-3 TRY. Drikkepenge bruges primært til at belønne den gode service. 

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Tyrkiet, Mahatma Gandhi Caddesi 74, 06700 Gaziosmanpasa, Ankara   Tel: +358 (0)9 684 1050   E-mail: ankamb@um.dk 

Politi: 155   Ambulance: 112  Brand: 110

Seværdigheder

1. Mausoleet i Halikarnassos: Et gravmonument bygget i 353 f.Kr. og et af Verdens syv underværker. Mausoleet stod i næsten 1000 år, men i dag er der ikke meget tilbage, og da de fleste genstande er bevaret på British Museum, kan fantasien få frit løb. 

2. Bodrum slot: Slottet på havnepromenaden blev bygget i 1402 af den romersk-katolske Malteserorden. I dag er slottet indrettet som museum dedikeret til undervandsarkæologi med genstande fra de omkringliggende skibsvrag. 

3. Bodrum Amfiteater: Amfiteatret tilskrives antikken, selvom det først stod færdigt i den romerske æra. Det står som det bedst bevaret antikke kulturminde i Bodrum.  

4. Vindmøller: De hvide vindmøller skyder stolte op i landskabet flere steder rundt om Bodrum. Vindmøllerne, bygget i sten og træ, melede korn helt frem til 1970’erne, flere af møllerne blev restaureret i 00’erne.

5. Myndos Port: Den gamle byport, bygget i antikken, var rammen om et af de blodigste slag under belejringen af Alexander den Store.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 36 400

Valuta: Tyrkisk lira (TRY)

Landekode: (00) 90

Religion: Islam

Tidszone: UTC+2 (Sommertid UTC+3)

Officielt sprog: Tyrkisk  

Find hotel i Bodrum

Hotel i Bodrum

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Bodrum

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Bodrum: Bodrum.
edelweiss air, Qatar Airways, easyJet, Pegasus Airlines, Smart Wings, Atlasglobal, Ryanair og SunExpress flyver alle direkte til Bodrum.
Den billigste måned at flyve til Bodrum i er april.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.