Kort

Fly til Belgrade Nikola Tesla

Beograd, Serbiens hovestad ved flodbredderne af Donau og Sava, har mere 2500 års historie bag sig med skiftende herredømmer, der hver har præget byens udvikling og arkitektur. Beograd er rig på spændende museer, gode restauranter og caféer samt et meget sprudlende natteliv.

Visum

Visumfri i op til 90 dage. Se flere oplysninger her:

Sæson

Sommeren er varm og solrig, vinteren er kold som den danske. Regnen falder moderat året rundt og topper i juni.

Kom omkring

Beograd har et veludviklet transportsystem med busser, kabelbusser, sporvogne og tog. Taxaerne er forholdsvis billige, men er ikke blege for at snyde turister. Centrum opleves bedst til fods.

Åbningstider

I hverdagene har de fleste butikker åbent mellem 9-20 eller senere, om lørdagen indtil 15-17-tiden og holder lukket om søndagen.

Drikkepenge

Det er normalt at give mindst 10 % procent af regningen på restauranter, caféer og i taxaer. Læg også lidt småpenge til stuepigen.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Serbien, Neznanog Junaka 9 A, 11040 Beograd

Tel: +381 11 3679 500   E-mail: begamb@um.dk

Politi/Ambulance/Brand: 112

Seværdigheder

1. Kalemegdan Park: På en bakketop ligger byens bedste park inden for murene af et gammelt velbevaret fort. Her er bl.a. flere caféer, museer og forskellige boldbaner, et populært sted at nyde solnedgangen.

2. Skadarlija: Et gammelt, hyggeligt bohemekvarter centreret om en gågade fuld af restauranter, caféer, gallerier og antikvitetsbutikker med udendørs live-musik om aftenen.

3. Skt. Sava Katedralen: Den store og smukke katedral kan ses fra det meste af byen, og har været bygget på fra 1935 indtil det nye årtusind, er dedikeret til grundlæggeren af den serbiskortodokse kirke.

4. Nationalmuseet: Serbiens ældste og største museum udstiller næsten en halv million genstande fra græsk-romersk brugskunst til serbiske malerier. 

5. Nikola Tesla Museet: Et fascinerende museum om den serbiske fysiker og opfinder, der bl.a. opfandt vekselstrømsmotoren.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1.7 mio.

Valuta: Serbiske dinarer (RSD)

Landekode: (00) 381

Religion: Cirka 84 % ortodokse kristne

Tidszone: UTC+1 (Som i Danmark)

Officielt sprog: Serbisk

Steder at bo

Find hotel i Beograd

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Belgrade Nikola Tesla

Ofte stillede spørgsmål

Der er 2 lufthavne i Beograd: Belgrade Nikola Tesla og Beograd Batajnica.
Delta, Ellinair, Oman Air, transavia, KLM, Singapore Airlines, Norwegian og Czech Airlines flyver alle direkte til Belgrade Nikola Tesla.
Den billigste måned at flyve til Belgrade Nikola Tesla i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.