Kort

Fly til Auckland International

New Zealands største by, Auckland, er en spændende, multikulturel storby med alt, der hører til af kulturelle oplevelser, lækre spisesteder, shopping-muligheder og tilmed omgivet af storslået natur og gode badestrande. I Auckland er de vilde med at sejle, og byen har flere skibe pr. indbygger end nogen anden by i verden.

Visum

Visumfri i op til 90 dage. Se flere oplysninger her.

Sæson

De varmeste måneder er december-marts med en gennemsnitstemperatur omkring 20 grader. Det regner en hel del og mest i de kolde måneder fra maj-august.

Kom omkring

Auckland er primært en bilby, men der er store problemer med trængsel. Den offentlige trafik består af busser, tog og færger, der dog ikke dækker alle behov, hvorfor billeje kan være at foretrække på trods af udfordringerne.

Åbningstider

De fleste butikker har i hverdagene åbent mellem 9-17. Især de større butikker har åbent indtil 21 om fredagen, 9-17 om lørdagen og mellem 10-16 om søndagen.

Drikkepenge

Der er ingen forventning om drikkepenge, dog er det ikke unormalt at give ca. 10 % af regningen i drikkepenge, hvis man har fået en rigtig god service.

Information og nødstilfælde

Danmark har ingen ambassade i New Zealand, der henvises derfor til det danske konsulat i Auckland eller den danske ambassade i Australien.

Konsulatet i Auckland, 273 Bleakhouse Road, Howick, Mellons Bay, Auckland 2014

Tel: +64 9537 3099    E-mail: danish.nz@xtra.co.nz

Danmarks Ambassade i Australien: 15 Hunter Street, Yarralumla act 2600

Tel: +61 (2) 6270 5333    E-mail: cbramb@um.dk   

Politi/Ambulance/Brand: 111

Fra mobiltelefon kan man også ringe: 112, 911 eller 08

Seværdigheder

1. Auckland Domain and Museum: Byens ældste og største park fra 1845 med skulpturer, adskillige væksthuse med bl.a. over 100 slags bregner. Auckland Museum er måske landets bedste med udstillinger om bl.a. den oprindelige befolkning, maorierne, og New Zealands krigshistorie.

2. Sky Tower: Landets højeste bygning på 328 meter er en del af Sky City komplekset med kasino, caféer og en restaurant. Udover den fantastiske udsigt kan man også prøve verdens længste frie fald fra en bygning, dog med påsat sikkerhedsline.

3. Auckland Art Gallery: Stedet rummer landets største samlinger af både international og national kunst, herunder maorikunst. Bygningen selv er et hæderkronet vartegn med sit karakteristiske klokketårn. 

4. Howick Historical Village: Museet behandler perioden, hvor landet oplevede et sandt befolkningsboom fra midten af 1800-tallet og den oprindelige befolkning mødt med magt og brutalitet.

5. Stardome Observatory: Planetariet fra 1996 viser film bl.a. med astronauter og universets gåder samt udstiller meteoritter og meget andet. Hvis vejret tillader det, kan besøgende om natten prøve det kæmpe teleskop.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1,4 mio.

Valuta: Newzealandske dollar (NZD)

Landekode: (00) 64

Religion: Cirka 47 % kristne

Tidszone: UTC+12

Officielt sprog: Engelsk og maori

Steder at bo

Find hotel i Auckland

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Auckland International

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Auckland: Auckland International.
Delta, Oman Air, KLM, Singapore Airlines, Air New Zealand, Sichuan Airlines, Thai Airways og SAS flyver alle direkte til Auckland International.
Den billigste måned at flyve til Auckland International i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.