Hoteller i Wien – Sammenlign billige hoteller i Wien

Hotel Wien

Wien er ikke bare Østrigs hovedstad, men også landets politiske, økonomiske og kulturelle centrum. Byen er delt op i 23 distrikter, der snor sig som en spiral med nummer 1 i midten og nummer 23 yderst.

1. distrikt: Innere Stadt

De mest populære seværdigheder er alle lige i nærheden, hvis du vælger at finde overnatning i det kompakte historiske centrum, Innere Stadt. Paladser, museer, kirker, middelalderbygninger og hoteller hober sig op, så der er masser af muligheder for varieret overnatning og underholdning. Også mange forretningsrejsende foretrækker Innere Stadt, der i høj grad også er centrum for administration, politik og økonomi.

2. distrikt: Leopoldstadt

Leopoldstadt er en ø midt i Wien omringet af Donaufloden og Donaukanalen. Den er lidt mindre end Anholt og er et forrygende valg for turister, der gerne vil genoplade batterierne, men stadig være tæt på de berømte seværdigheder i Innere Stadt. Her er ikke bare den berømte forlystelsespark Prater, men også en række store grønne parker, det hyggelige Karmeliter Marked, masser af små butikker og hyggelige caféer, og endda en strækning med sandstrand.

3. distrikt: Landstrasse

Her får du æstetik, arkitektur og historie i topklasse i lidt mere stille rammer end det nærliggende centrum. Det majestætiske paladsområde Belvedere kan tage pusten fra enhver, mens også mange af beboelsesområderne – ikke mindst lejlighedskomplekset/kunstværket Hundertwasser Haus – er attraktioner i sig selv.

6. distrikt: Mariahilf

Måske det bedste distrikt i Wien, hvis du allerhelst gerne vil på storbyshopping om dagen og tage på bar eller diskotek om aftenen og natten. Mairahilferstrasse er spækket med trendy butikker, mens byens mest populære marked, Naschmarkt, strækker sig over halvanden kilometer. Samtidig er der masser af trendy caféer og natklubber i distriktet.

7. distrikt: Neubau

Et glimrende sted for familierejser. Neubau grænser op til centrum, har glimrende transportmuligheder og flere af byens bedste børnemuseer. Alle aldre kan nyde en afslappende gåtur i kvarteret Spittelberg, hvor de gamle huse er blevet renoveret, og nu fungerer som hyggelige butikker, restauranter, teatre og kunstgallerier.

8. distrikt: Josefstadt

Wiens mindste distrikt ligger meget centralt tæt på rådhuset i Innere Stadt, men er et af de mindst travle områder i de centrale distrikter. Josefstadt er i høj grad et beboelsesområde, men turistområderne er meget tæt på. Måske er Josefstadt distriktet, hvor det gamle Wien gemmer sig –

de mange små uafhængige butikker, caféer, restauranter, barer samt Wiens ældste teater giver distriktet en hyggelig bohemeatmosfære.  

se mere

Billeder af Flickr/escapio