Hoteller i Pisa – Sammenlign billige hoteller i Pisa

Det skæve tårn tiltrækker stadig hundredtusindvis af turister til Pisa, og selvom det stadig er hovedattraktionen i byen, så er det altså ikke tilladt at overnatte der. Det er der heldigvis masser af hoteller, der mere end råder bod på. Pisa er i dag delt i to af floden Arno, og de to dele er yderligere delt i to mindre dele. Santa Maria og San Francesco danner sammen Tramontana nord for floden, mens Sant’ Antonio og San Martino danner Mezzogiorno.

Santa Maria

Pisas mest populære distrikt er det nordvestlige. Den popularitet må tilskrives det skæve tårn. Tårnet er en del af Piazza dei Miracoli, hvor de tre andre væsentlige bygninger er Domkirken, Dåbskapellet og Kirkegården Camposanto. Santa Maria er i det hele taget kendt for sine mange historiske monumenter og kunstneriske vigtighed. Kommer du til Pisa for kunsten og arkitekturen, findes det ikke bedre end i Santa Maria. Hvis du har energien, kan du tilbringe de sene aftener på en af de mange natklubber og koncertsteder.

San Francesco

San Francesco har også masser af fantastisk arkitektur, især når det kommer til kirker. San Francesco, Santa Marta, San Matteo og San Pierino er bare nogle af dem. En anden seværdighed, der er værd at nævne, er Bagni di Nerone – Neros bade – det eneste tilbageværende romerske monument i Pisa. San Francesco har færre turister end Santa Maria, men lige så aktivt et natte- og musikliv, og bare rolig – det skæve tårn er meget tæt på.

Sant’ Antonio

Lige syd for Santa Maria på den anden side af floden Arno ligger Sant’ Antonio. Langs floden kan du se nogle af Pisas mest storslåede bygninger, de fleste også med historisk interesse. Sant’ Antonio er ideelt for turister, der gerne vil overnatte i ro og mag uden at have langt til byens hovedattraktioner.

San Martino

San Martino ligger i det centrale Pisas sydøstlige hjørne. Dette område er Pisas primære shoppingdistrikt. Særligt Corso Italia er et paradis for shoppere, men hele San Martino er spækket med butikker, markeder, restauranter og barer. Som det distrikt, der ligger længst fra det skæve tårn er San Martino stærkt undervurderet. Ikke nok med at det er nemt at komme til Santa Maria med offentlig transport, og at San Martino er forrygende shopping, distriktet har også sine egne historiske monumenter. Masser af historiske kirker og ikke mindst Giardino Scotto, et fæstningsanlæg fra senmiddelalderen, som i dag er en offentlig have.

se mere

Billeder af Flickr/escapio