Nice

Hoteller i Nice – Sammenlign billige hoteller i Nice

Mange bydestinationer har de mest populære attraktioner samlet i ét område – typisk i byens centrum. Nice er anderledes. Topattraktionerne er nemlig spredt ud over den livlige by. Heldigvis er der masser af restauranter, caféer og hoteller i alle områder.

Vieux Nice

Vieux Nice - den gamle by - er et af de mest populære områder. Det er let at komme til den nærliggende lufthavn, og det bugner med restauranter, caféer og butikker i de smalle, hyggelige gader. Hvis du vil se så meget som muligt på kort tid, er Vieux Nice det bedste valg med masser af offentlige transportmuligheder til den øvrige del af byen. Både stranden, den centrale busstation og sporvognen er fem minutter væk.

Place Masséna

Omfattende renovering har gjort Place Masséna til et yderst attraktivt område både til storbyshopping og storbykultur. Du finder blandt andet Nices to store stormagasiner samt flere af byens bedste museer. Mens de snævre gader og tætpakkede bygninger i Vieux Nice skaber middelalderlig hygge, får du i Place Masséna byens bedste store boulevarder med store huse og smarte restauranter.

Promenaden

Hvis du mest af alt bare gerne vil nyde sol, strand og hav, så er det oplagt at lede efter overnatning langs den del af den franske riviera, der kaldes Promenade des Anglais. Her er masser af aktiviteter for børn og unge og lokale bagerier, vinhandler og købmandsforretninger. Den strækker sig hele vejen fra lufthavnen mod vest til Vieux Nice mod øst, så hotel her kan være helt perfekt for både et kort og et langt ophold.

Carre d’Or

Nices hippe kvarter er spækket med bagerier og glamourøse små mode- og designbutikker. Carre d’Or – det gyldne kvadrat – er bestemt ikke byens billigste sted, men hvis du vil bo ved de hippeste cafeer og restauranter og stadig have både promenaden og den gamle by lige om hjørnet, finder du det ikke meget bedre.

Cimiez

Det kan være rart på storbyferie at finde overnatning et sted, hvor man først og fremmest kan finde ro og stilhed, så man kan lade batterierne op til den næste dag. Hvis det er, hvad du prioriterer for dine overnatning, vil du elske Cimiez. Området ligger på en bakketop et par kilometer nord for Vieux Nice. Og stille behøver ikke betyde kedeligt. Du kan blandt andet finde forrygende museer og Den Russiske Ortodokse Katedral opført af Alexander II i 1912 – og så siges det, at nogle af Frankrigs bedste restauranter findes i Cimiez. 

se mere

Rejseguide til Nice

Promenade des Anglais

Cours Saleya Blomstermarked

Matissemuseet

Nice befinder sig på den franske Riviera, den er Frankrigs femtestørste by og den er et populært rejsemål for turister i alle aldre. Byen blev grundlagt af grækere fra Marseille omkring 350 f.Kr., og de kaldte deres nye koloni for Nikaia efter den græske sejrsgudinde. Det var imidlertid romerne, der ...

Billeder af Flickr/Mari & Nacho, Mari & Nacho