Edinburgh

Hoteller i Edinburgh – Sammenlign billige hoteller i Edinburgh

Hotel Edinburgh

Skotlands hovedstad har været en international turistdestination i flere århundreder, så der er masser af hoteller, hostels og bed and breakfasts over hele byen.

Old Town

Edinburghs gamle og særdeles velbevarede middelaldercentrum er den bydel med flest af de mest populære turistattraktioner i byen. Vil du se gamle berømte borge, katedraler og paladser, er Edinburghs Old Town et paradis med omkring et kvarters gang mellem de attraktioner, der er længst fra hinanden. I Old Town finder du også masser af uafhængige indie-butikker og alternative butikker, som sælger tøj, bøger, musik og meget mere. I forhold til det elementært nødvendige har Old Town noget for enhver slags turist: Hoteller, hostels, barer og restauranter findes i alle afskygninger og prisklasser.

New Town

New Town er den anden halvdel af Edinburghs centrum. Trods navnet har også denne del masser af historiske bygninger at byde på – blot fra en lidt senere tid end middelalderen, nemlig slutningen af 1800-tallet. Her er bybilledet domineret af georgianske bygninger, og så handler New Town i høj grad også om shopping, shopping og shopping. På George Street suppleres de mange butikker desuden af nogle af Edinburghs mest trendy barer. Ligesom i Old Town er der hoteller og hostels i alle prisklasser.

Leith

Nord for centrum ligger Leith, der før i tiden var en separat by – men som altid har fungeret som Edinburghs havneport. Det stemningsfyldte havneområde daterer således tilbage til det 14. århundrede. I de senere år har Leith udviklet sig til at være et af de mest mangfoldige områder i Edinburgh, og det har både tiltrukket nogle af Skotlands bedste kokke, så der er masser af nye fremragende restauranter og barer samt kunstnere, der har åbent en række forskellige kunstgallerier. Den lange gade Leith Walk er kendt for at have butikker, der sælger alt. Leith har masser af bed and breakfasts – især i det område, der grænser op til New Town, så med overnatning her, er centrum også tæt på!

Stockbridge og Canonmills

Stockbridge og Canonmills er området for turister, der kan lide by ferie, der samtidig giver mulighed for ro og naturoplevelser. De to distrikter ligger umiddelbart nord for New Town, så centrum er tæt på. Naturoplevelserne fås i form af flere parker, floden Water of Leith og ikke mindst The Royal Botanic Garden. Gå en tur på den dertil egnede Water of Leith Walkway, fisk i floden, eller se en professionel cricketkamp, hvis du tør. 

se mere

Rejseguide til Edinburgh

Edinburgh Castle

Arthur’s Seat

Royal Yacht Britannia

Skotlands kompakte hovedstad er en af de smukkeste byer i Storbritannien – den er omkranset af bakker og en gammel borg troner i dens midtpunkt. Byens charmerende arkitektur og lange historie tiltrækker besøgende året rundt, men særligt i august er der fyldt med mennesker, som flokkes til den berømte Edinburgh ...

Billeder af Flickr/Craigyc