Dublin

Hoteller i Dublin – Sammenlign billige hoteller i Dublin

Hotel Dublin

Irlands hovedstad er kendt som en livlig og farverig by både dag og nat, og indbyggerne er kendte for at være venlige mod turister – og det gælder også, når det kommer til at finde overnatning. Dublin har tonsvis af muligheder i absolut alle prisklasser.

Temple Bar

Temple Bar ligger helt centralt i Dublin lige syd for floden Liffey og er livligt både dag og nat. Om dagen holder gademarkeder og alternative butikker liv i de brostensbelagte gader, mens det især er restauranterne, barerne, koncertstederne, biograferne, teatrene, der sikrer, at aftenerne og nætterne heller ikke er kedelige. Der er også et historisk vigtigt dansk islæt i Temple Bar. I Dublin Castle kan man nemlig se efterladenskaber fra de vikinger, der bosatte sig i byen i 795. Temple Bar har overnatning og oplevelser for alle slags turister, luksus, billigt, for ældre, unge, børnefamilier – og så er dette område også Dublins primære forretningsområde, så de fleste forretningsrejsende finder hotel her.

St Stephen’s Green

St. Stephen’s Green ligger umiddelbart syd for Temple Bar. Selve parken St. Stephen’s Green er Dublins største georgianske af slagsen og er pyntet med en sø, diverse små bygninger, legeplads og sågar en have for blinde med duftende planter, der er mærket med blindskrift og tåler håndtering. Området omkring parken er blandt de mere sofistikerede i Dublin med flere glimrende museer som National Museum of Archaeology & History og kunstgalleriet National Gallery of Ireland. Samtidig er shopping i området helt i top med shoppinggade nummer 1 i Dublin, Grafton Street, lige i nærheden. Der er rigeligt med overnatningsmuligheder omkring St. Stephen’s Green, men særligt mange hyggelige Bed & Breakfasts.

O’Connell Street

Dublins anden helt store shoppingområde ligger på og omkring O’Connell Street nord for Liffey, Dublins store, brede kommercielle gade. Foruden de mange butikker og stormagasiner er O’Connell Street dekoreret med statuer af byens vigtigste og mest kendte bysbørn, barer, multikulturelle restauranter og mod nord masser af museer. Her er overnatningsmuligheder for enhver – fra billige hostels til dyre luksushoteller.

Ballsbridge

Lad det bare være sagt med det samme: Ballsbridge har en tendens til at tiltrække de rige – det kræver dybe lommer at købe et af de store huse her. For turister er her også mest hoteller og restauranter i mellem- og luksusklassen. Gaderne er brede og med masser af træer, og der er i det hele taget masser af plads, ro og grønne områder. Samtidig er det pulserende centrum kun 10 minutter væk. Men selvom Ballsbridge er et rigmandskvarter, har området også en meget folkelig appel som det sted i Dublin med flest rugbybaner og -klubber.   

Rejseguide til Dublin

Trinity College Dublin

Christ Church Cathedral

Guinness Storehouse

Irlands hovedstad ligger ved floden Liffey og menes at være grundlagt i 988. De mange gamle bygninger, som stadig kendetegner byen, vidner om dens lange historie. I dag er Dublin en ungdommelig storby, som er berømt for sit natteliv, og som er et populært rejsemål for dem, som er på ...

Billeder af Flickr/m_p_king