Søg i flyrejser

Returtype

Fly til Warszawa

Polens største by blev landets hovedstad i 1596. Det historiske centrum daterer tilbage til det 9. eller 10. århundrede og indkapsler de fleste af byens mest populære turistattraktioner i dag.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Se her for yderligere oplysninger

Sæson

Warszawas højsæson er fra maj til september, hvor klimaet er lunest. Regnen falder stort set jævnt over hele året (dog med lidt mere om sommeren). Vintrene er kolde, og snefald er almindeligt mellem december og marts.

Kom omkring

Med over 200 busruter, 30 sporvognsruter og et metrosystem har Warszawa rigeligt med offentlige transportmuligheder. Generelt er metroen væsentlig hurtigere end bus og sporvogn over længere afstande.

Åbningstider

Der er masser af shoppingmuligheder i Warszawa. De små specialistbutikker har åbent mandag – fredag til omkring kl. 20 samt lørdag formiddag, mens de mange storcentre og stormagasiner har åbent alle ugens syv dage fra 9 eller 10 til mellem 20 og 22 og om søndagen til kl. 18. 

Drikkepenge

10 - 15 % er almindeligt på restauranter, mens du kan nøjes med at runde op i taxa.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Polen: ul. Marszałkowska 14200-061 Warszawa Tlf.: +48 (22) 565 29 00       E-mail: wawamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Den gamle by: En ung ”gammel by” i centrum, som måtte genopbygges efter 2. Verdenskrig. De små brostensbelagte gader snor sig rundt blandt torve, statuer, haver og smukke bygninger.  

2. Lazienki: Warszawa er med god grund stolt af sin grønne lunge. Denne park er i sin nuværende form fra midten af 1700-tallet. Det smukke parkanlæg har foruden de grønne attraktioner tilhørende sommerpalads, amfiteater, orangeri og pavilloner.  

3. Kultur- og videnskabspaladset: Polens højeste bygning blev færdigbygget i 1955 som en ”gave fra det sovjetiske folk til den polske nation” og er et pragteksempel på socialrealistisk arkitektur. Og så er den Warszawas ultimative pejlemærke, hvis man farer vild, da man kan se den fra stort set alle steder i byen. 

4. Wilanow Palads: Dette barokke palads er Polens svar på Versailles med tilhørende museum og haver. Wilanow Paladset er også en af de få bygninger i Warszawa, der stort set ikke blev beskadiget under 2. verdenskrig.  

5. Fryderyk Chopin Museum: Et museum dedikeret til Warszawas vel nok mest berømte bysbarn gennem tiderne. Museet fik en gevaldig opdatering i 2010 på 200-året for hans fødsel og er nu et af Polens mest moderne museer overhovedet.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1 730 000

Valuta: Polske zloty (PLN)

Landekode: 48

Religion: Omkring 90 % romersk-katolikker

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Polsk 

se mere

Billige fly til Warszawa fra:

fra kr. 142 tur/retur

 Warszawa tilbud

Hoteller i Warszawa

Car hire in Warszawa