Søg i flyrejser

Returtype
Malta

Fly til Malta

Trods sin yderst beskedne størrelse (lidt over halvt så stor som Bornholm) kan Malta prale af mindst lige så rig en historie som de fleste andre lande. Faktisk var Malta på grund af sin fordelagtige placering midt i Middelhavet under det ene lands styre efter det andet i århundreder, før det opnåede selvstændighed i 1964.

Visum

Vismfrit i op til 90 dage med dansk pas, der er gyldigt i mindst 1 måned efter opholdets varighed. Se yderligere oplysninger her. http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/malta-pas-og-visum/

Sæson

Den tørre sommer kan nydes på Malta omkring 8 måneder om året, hvor de gennemsnitlige dagstemperaturer går fra omkring 17 grader midten af april til 27-28 grader i juli og august og til 17 grader i november. Vinteren er normalt regnfuld og mild med gennemsnitstemperaturer omkring 13 grader.

Kom omkring

Maltas offentlige bussystem er udmærket og et af de billigste i Europa. Hvis du vil mange steder hen på samme dag, kan det dog være en fordel at leje en bil. Cykler er billige at leje, men terrænet er kuperet.

Åbningstider

Butikker generelt: Mandag – lørdag fra 9 – 13 og 16 – 19. I nogle turistområder er der dog åbent hele dagen. Mange restauranter er lukket mellem 15 og 18:30.

Drikkepenge

5 – 10 % på restauranter og i spaer, 10 % ved frisøren og et par Euro til portør og rengøring på hotellet.

Information og nødstilfælde

Det danske Hon. Konsulat i Malta: Generalkonsul Karl Marius Gollcher, 19, Zachary Street, Valletta VLT 10, Malta Tlf.: (+39) 00346-25 69 17 90 E-mail: consulategeneral @gollcher.com

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Valletta: Hele Maltas hovedstad er på UNESCOs Verdensarvsliste, og er med sine mange 400-500 år gamle bygninger som at gå rundt i ét stort åbent museum omringet af en imponerende fæstningsmur.

2. Gozo: Landets næststørste ø er 25 minutter væk med færge. Den er mere stille end hovedøen, men har nogle af landets bedste strande og restauranter.

3. Den blå lagune: Ud for Comino, Maltas tredjestørste ø, ligger Den blå lagune, de måske smukkeste bade- og strandomgivelser i landet. Desuden masser at se med snorkel eller dykkerudstyr.

4.Mdina: Maltas middelalderby er helt omslugt af borgmur, og bag dem er et væld af paladser og andre gamle imponerende bygninger.

5. Hagar Qim: Et af verdens ældste templer, som blev bygget mellem 3600 og 3200 f.Kr.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 453 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 356

Religion: Romersk-katolsk

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Maltesisk og engelsk 

se mere

Billeder af Flickr/ramonbaile