Søg i flyrejser

Returtype

Fly til Edinburgh

Edinburgh er et sammensurium af borge, paladser og kirker fra middelalderen og topmoderne arkitektur fra det 21. århundrede krydret med restauranter, pubs, butikker og masser af festivaler i løbet af året.

Visum

Visumfrit i op til 180 dage med gyldigt pas. Se her for yderligere oplysninger

Sæson

Vintrene i Edinburgh er typisk noget mildere end i Danmark – grader under frysepunktet er meget sjældne. Somrene er som regel en smule varmere end i Danmark med en anelse mindre sol og en anelse mere nedbør i løbet af året.

Kom omkring

De fleste af Edinburghs mest populære turistattraktioner er højest et kvarters gang fra hinanden i det kompakte centrum. Der er dog bybusser, mens du kan tage toget til de mindre byer i forstadsområdet og omegn.

Åbningstider

Butikkerne i Edinburgh har normalt åbent 7 dage om ugen året rundt fra 9 til 18 – lidt længere om torsdagen og lidt kortere om søndagen.

Drikkepenge

Tommelfingerreglen for drikkepenge er 10 % på restauranter og 10 % i taxa.

Information og nødstilfælde

Det Danske Konsulat i Edinburgh: 48 Melville Street, Edinburgh, EH3 7H5  Tlf.: (0131) 220 0300      E-mail: denmark@ironsfoulner.co.uk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Edinburgh Slot: Denne middelalderborg, en af verdens største, er Edinburghs vartegn. I dag er borgen et museum, men bygningerne siges også at være nogle af Skotlands mest hjemsøgte. Klippen, som Edinburgh Slot er bygget på, en uddød vulkan, menes at være omkring 700 millioner år gammel.  

2.Royal Botanic Garden Edinburgh: Den botaniske have er kendt som en af Storbritanniens mest storslåede og dækker i dag et område på 28 ha med store udendørsarealer, 25  drivhuse og over 15.000 planter.

3. Camera Obscura: En interaktiv udstilling med alle mulige og umulige optiske illusioner. Øverst i udkigstårnet er der forrygende 360 graders udsigter over Edinburgh.

4. National Museum of Scotland: Dette historiske museum har effekter og udstillinger fra 2000 års historie i både Skotland og resten af verden.  

5. Arthur’s Seat: Det højeste punkt i Holyrood Park er skønt til vandreture, og på toppen bliver vandrere belønnet med en fantastisk udsigt over Edinburgh.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 480 000

Valuta: Britiske Pund (GBP)

Landekode: 44

Religion: Cirka 45 % uden religion, 25 % presbyterianister og 12 % romersk-katolske

Tidszone: UTC

Officielt sprog: Engelsk og skotsk (lavlandsskotsk)

se mere

Billige fly til Edinburgh fra:

 Rejseguide til Edinburgh

Edinburgh Castle
Arthur’s Seat
Royal Yacht Britannia
Skotlands kompakte hovedstad er en af de smukkeste byer i Storbritannien – den er omkranset af bakker og en gammel borg troner i dens midtpunkt. Byens charmerende arkitektur og lange historie tiltrækker besøgende året rundt, men særligt i august er der fyldt med mennesker, som flokkes til den berømte Edinburgh ... Edinburgh city guide

fra kr. 482 tur/retur

 Edinburgh tilbud

Hoteller i Edinburgh

Car hire in Edinburgh

Billeder af flickr/craigyc