Søg i flyrejser

Returtype
Dublin

Fly til Dublin

Dublin blev grundlagt af vikinger og var et dansk kongerige i flere århundreder.I dag er Irlands hovedstad kendt for hyggelige pubs på brostensbelagte gader, venlige mennesker og levn fra den stolte keltiske historie.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med dansk pas. Se yderligere oplysninger her. http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/irland-pas-og-visum/

Sæson

Sommeren i Dublin er meget lig den i Danmark, både hvad angår temperaturer og nedbør. Til gengæld er det resten af året normalt varmere i Dublin – om vinteren nogle gange mere end 5 gradere varmere end herhjemme.

Kom omkring

Det er nemt at komme rundt i centrum til fods, hvor man også kan bruge ”Luas” – en slags sporvogn. Uden for centrum er transportnetværket noget mindre effektivt og kan være forvirrende. En enorm mængde taxaer betyder dog, at taxaprisen generelt er mindre end herhjemme.

Åbningstider

Butikker er normalt åbne fra 9 eller 10 til 17 eller 18 mandag til fredag – storcentre ofte til kl. 20 torsdag og fredag. De fleste pubs har åbent 7 dage om ugen fra 12 til omkring midnat.

Drikkepenge

På restaurant er 10 % af regningen normalt. Hvis du spiser og drikker på pub er 5-10 % normalt (hvis du spiser/drikker i baren, er det dog ok at skippe drikkepenge). I taxa rundes der normalt op til den næste hele Euro eller to.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Dublin: Iveagh Court, Harcourt Rd., Dublin 2, Dublin Tlf.: + 353 (01) 475 6404 E-mail: dubamb@um.dk

Alarmtelefon: 112 eller 999

Seværdigheder

1. Dublin Zoo: Irlands mest populære turistattraktion har over 400 dyr og er åben 363 dage om året.

2.St. Patrick’s Cathedral: Irlands største kirke blev færdigbygget i 1191 og navngivet efter den voldsomt populære Sankt Patrick, ”Irlands apostel”, i imponerende gotisk stil.

3. Guinness Storehouse: Denne syv etagers bygning ligner en gigantisk pint Guinness og danner rammen om en innovativ måde at lære om den populære stouts historie.

4. Pub: Der er rigeligt af dem, og et besøg i Dublin er ikke fuldendt uden mindst én tur på pub og måske en lokalbrygget Guinness. Hvis du helt holder dig fra alkohol, så kig ind for madens skyld!

5. Strand: Hvis vejret er godt, så overvej at leje en bil og tage på en af Dublins mange og varierede strande, hvor man kan være heldig at spotte delfiner.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1 190 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 353

Religion: Romersk-katolsk

Tidszone: UTC

Officielt sprog: Irsk og engelsk  

se mere

Billige fly til Dublin fra:

 Rejseguide til Dublin

Trinity College Dublin
Christ Church Cathedral
Guinness Storehouse
Irlands hovedstad ligger ved floden Liffey og menes at være grundlagt i 988. De mange gamle bygninger, som stadig kendetegner byen, vidner om dens lange historie. I dag er Dublin en ungdommelig storby, som er berømt for sit natteliv, og som er et populært rejsemål for dem, som er på ... Dublin city guide

fra kr. 338 tur/retur

 Dublin tilbud

Hoteller i Dublin

Car hire in Dublin

Billeder af flickr/m_p_king